Idag fyller ingen mindre än Matt Damon år och det är en skådespelare som jag verkligen gillar. Men inte för att han spelat Jason Bourne i Bourne-filmerna. Och inte för att han har varit med i Entourage eller i Good Will Hunting. Och inte för att han gjorde en fantastisk prestation i The Departed. Alla dessa produktioner är bra men det som gör att jag verkligen uppskattar herr Matt Damon är för hans roll i Rounders. Där spelar han gamblern och pokerspelaren Mike McDermott.

Mike McDermott och Worm är hustlers

Mike McDermott som spelas av Matt Damon och Worm som spelas av Edward Norton (detta var 1998 så ingen av den hade haft sina genombrott än) är professionella pokerspelare och hustlers. Termen hustler innebär att man gör olika saker som är mer eller mindre acceptabla att göra för att vinna pengar när man spelar. Det kan vara en liten så kallad angle shoot som är en pokerterm för att smålura någon, eller så kan det vara att man rättupp fuskar. Detta är vad Mike och Worm gör. Filmen är superbra och jag ska inte spoila den.

Rounders 2 skulle kunna handla om black jack

Rounders handlar alltså om poker och det har varit snack om att man ska göra en Rounders 2. Jag tycker dock inte att man ska spela poker då utan hade tyckt att det vore roligare om man ändrade till black jack istället. Är du inte fast i spelet kommer du garanterat charmas och förstå var jag menar. Här till exempel finns black jack på nätet för den intresserade och du kommer få ett grepp om hur spelet fungerar ganska snabbt. Den som redan kan black jack, har jag inte rätt att det här vore ett sjukt bra upplägg? Jag tänker mig att man får både Matt Damon och Edward Norton att reprisera sina roller men att de nu är ganska kända gamblers och i synnerhet pokerspelare som har svårt att hitta action i dagsläget. Så börjar de spela black jack online eller kanske åker fjärran öster den folk inte känner igen dom som black jack-spelare. Jag tror det vore ett vinnande koncept.

Comments are closed.

Post Navigation