Hasardspel är spel där tur och slump står i centrum, vilket också gör att de är enkla att komma igång med. Ett av de mest populära spelen inom kategorin är blackjack. Du hittar mer info om taktik här. I takt med att fler spelleverantörer tillverkar spelet, desto fler varianter av det har dykt upp på nätet.

Grundregler i blackjack

Att spela blackjack är lika enkelt som roligt. Du spelar mot en dealer som delar ut två kort till dig och två öppna till sig själv. Det gäller att komma närmast 21, utan att överstiga den summan. Om du råkar överstiga 21 blir du nämligen “tjock” och förlorar automatiskt. Du väljer om du vill ha fler kort från dealern eller om du väljer att stanna.

Ett spel med många versioner

Standardversionen av blackjack är fortfarande den vanligaste att spela, men det finns en mängd andra varianter. Några av dem är amerikansk blackjack, europeisk blackjack, spansk blackjack, bonus blackjack, progressiv blackjack och Vegas strip blackjack. Det är ofta mindre detaljer som skiljer spelen åt, men som är mycket viktiga för spelet. I många av dem stannar till exempel dealern på 17, medan denne inte gör det i standardversionen.

Husets fördel i olika versioner

Oavsett vilken variant av blackjack du väljer att spela är det viktigt att du känner till reglerna innan du sätter igång. Lika viktigt är det att känna till husets fördel i de olika spelen, då den kan skilja sig markant. Vegas strip blackjack har till exempel kommit att bli en av de mest populära varianterna just för att husets fördel är låg i spelet.

I snitt ligger husets fördel på 0,34 % i Vegas strip blackjack. I andra varianter ligger fördelen på mellan 0,35 % och upp till cirka 0,69 %. Double exposure blackjack har den största fördelen till huset och i denna variant används åtta kortlekar. Huset vinner även om det blir oavgjort, vilket inte är fallet i många andra varianter. Ett annat spel som liknar blackjack mycket är Pontoon.

Comments are closed.

Post Navigation